Добре дошли във форума за модове и други неща!

Приятен престои в нашият сайт!
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 MAN truck info

Go down 
AuthorMessage
<medkovec>
Moderator
Moderator
avatar

Брой мнения : 114
Points : 134
Reputation : 2
Join date : 2009-05-04
Age : 24
Местожителство : sofia

PostSubject: MAN truck info   Tue May 05, 2009 1:38 pm

Тук ще слагаме информация за моделите и ще задавате въпросите които ви интересуват.
Инфо эа наградата на камион на годината 2008
Двата нови модела на MAN TGX и TGS, спечелиха приза “Камион на годината за 2008” на Европейското шоу за наземен транспорт 2007 г.

Така MAN Nutzfahrzeuge е първият производител на камиони, който печели престижната награда на международното жури за седми път.
Журито от известни търговски журналисти от 20 европейски страни избра двата нови модела от Trucknology поколението за най-добри.

MAN TGX и TGS ще отпразнуват световната си премиера на Панаира за търговски превозни средства в Амстердам. При разработването на двата нови модела в клас тегло от 18 до 50 тона бе наблегнато върху надеждността, икономичността и комфорта.

Наградата бе получена лично от Антон Вайнман, председател на Изпълнителния борд, в Амстердам на 25 октомври. “Призът “Камион на годината за 2008“ е прекрасна награда за целия екип на MAN, който свърши чудесна работа от разбработването до производството на двата нови модела. Новите камиони поставят стандарти на надеждност, икономичност и комфорт в индивидуалните си класове превозни средства. “Журито оцени това със своя вот”, заяви Вайнман, цитиран от Speed-Press
MAN отново на челни позиции


TGA спечели за пореден път на ежегодно организирания сравнителен тест в категорията на 430 к.с., известен още като Тест “1000 точки”
За него журналистите на lastauto omnibus, както и работещите съвместно с тях колеги от специализирани издания от Белгия, Франция, Великобритания, Холандия и Испания, покани четирите най - продавани европейски влекача, при които са спазени най-важните пропорции между умерената мощност, голямата кабина, ниския разход на гориво, като същевременно на водача са подсигурени: комфорт, пространство и свобода на движението. И така, на старта застанаха новият MAN 18.430 с революционния си двигател D20 Common-Rail и размер на кабината XXL, Мерцедес Актрос 1844 - кабина Megaspace, Скания R 420 с висок покрив и Волво FH 12-420 - кабина Globetrotter – XL.
За да бъдат определени обаче точно мощността и разходите се изминава по една не много дълга отсечка, но същевременно тежка от топографска гледна точка тестова отсечка. И за да бъде всичко възможно най-обективно – всеки водач пътува с всеки един от влекачите с еднакви седлови ремаркета по едно и също трасе. Така се изключва влиянието на шофьора и ремаркето върху параметрите. Придужаващият шофьора журналист същевременно има възможността да събира впечатления за комфорта по време на пътуване, предавките, както и зрителното пространство на автомобила.
Избраната отсечка Кузел (северозападно от Кайзерслаутерн) - Хасборн (североизточно от Трир), Германия с дължина точно 178,5 км., бе измината точно четири пъти, след което във втората част на теста - на летището близо до Кайзерслаутерн, товарните автомобили бяха предоставени изцяло на разположение на тестващите ги журналистите. Точките бяха раздавани изключително разумно – като оценявано бе всичко – от ключовите: разход, полезен товар, разход при сервизно обслужване, до екстрите - при кабината например бяха оценявани включително и отделенията за депониране на багаж, както и изработката. Фотограф и специален снимачен екип се погрижиха всички детайли да бъдат документирани.
След сумирането на точките – абсолютният победител с голяма преднина бе MAN, който благодарение и на революционния си двигател D20 Common-Rail получи абсолютно заслужено своите 848 точки.
Back to top Go down
View user profile
<medkovec>
Moderator
Moderator
avatar

Брой мнения : 114
Points : 134
Reputation : 2
Join date : 2009-05-04
Age : 24
Местожителство : sofia

PostSubject: Re: MAN truck info   Tue May 05, 2009 1:39 pm

Новите TGX и TGS.

"Пускането на пазара на нови марки превозни средства винаги е било предизвикателство за нашата групировка MAN Nutzfahrzeuge. Ние винаги сме отделяли много време за разработка преди да се появят новите ни превозни средства; това винаги е ставало с цел да направим нашите камиони по-надеждни и икономични. Новите ни асортименти са не само важен компонент в процеса на усъвършенстването на производството на камиони, но те са и важен етап в нашата международна стратегия за разрастване. "
"Със създаването на TGX и TGS, групировката MAN Nutzfahrzeuge заема съвсем ново място на пазара. Преструктурирането на производствената програма се базира на ясното очертаване на пазарните участъци. MAN TGS е много подходящ модел за вътрешен транспорт. MAN TGХ е подходящ за международен транспорт."

Камионът за превоз на дълги разстояния: MAN TGX

MAN TGX , със своите широки кабини XL, XLX и XXL, е предназначен за превоз на стоки на дълги разстояния и в международен мащаб. Обичайните области за приложение на кабината XL са, например, транспортирането на строителни материали, дървесина, самосвали, тежкотоварни камиони. Кабината XLX е много популярна сред собствениците на много камиони и е подходяща за превоз на дълги разстояния. Кабината XXL е идеална за дълги превозни средства или за тежкотоварни камиони.
Шофирането, престоят и отмората в TGX е от съвсем нова класа. Кабината бе усъвършенствана като взехме предвид особеностите на околната среда и гарантира голяма свобода на движенията. Големите легла, които имат висококачествени рамки и опори, както и пространството за съхранение на важни вещи увеличават работния комфорт и карат шофьора да се чувства спокоен и сигурен в своята кабина. Ниският тунел над двигателя улеснява преминаването между седалките. Ние сме наблегнали на пространствените размери при проектирането на кабините. Новият интериор, висококачествените материали и елегантното обзавеждане създават усещането за околна среда, която предразполага шофьора. В същото време, нашите стандарти за комфорт и безопасност в TGX са същите както при луксозните коли. Добрият дизайн на контролните уреди около шофьорското място подсилват комфорта и безопасността.
Функционалните шест цилиндрови двигатели тип D20 CR и D26 CR осигуряват мощност на камиона до 540 конски сили. Новият двигател V8 с мощност 680 конски сили е създаден за тежкотоварни превозни средства. Двигателите се класифицират съгласно стандартите за изгорели газове Euro 4 или 5 и са съобразени със спецификата на работата.

MAN TGS

Моделът TGS, с варианти за кабините М и L, е предназначен за транспорт на къси разстояния и може да се използва заразнасяне на стока, а с кабината LX моделът TGS е добре оборудван за транспорт на дълги разстояния. Вътрешността на кабините е функционално и естетически добре обзаведена: Наблегналто е сме на качеството и всичко изглежда много добре.
Практичността също е важна особеност в шофьорската кабина на TGS. М кабината е подходяща за изпълнение на задачи на строителни обекти, за различни видове товарачи и за самосвали. Обаче, тази кабина може да бъде използвана и за превозни средства с товарни кранове, за камиони с бетонобъркачки или за превозни средства от сферата на комуналните услуги. L кабината е добра алтернатива за камиони-цистерни или при транспортиране на сухи насипни товари. Вие също може да използвате камион с L кабина при транспортирането на замразени стоки, напитки и строителни материали. LX кабината е предназначени за транспортирането на обемни товари и за дълги разстояния. Предлагайки тези видове кабини, ние изцяло покриваме изискванията на пазара в тази област-осигуряваме компактни външни размери за максимални дължини на каросерията. Широчината на нашите кабини е 2.3 метра, а клиентът може да си избере между две дължини за кабините и две височини на техните покриви. Компактните TGS кабини улесняват маневрите на камиона в най-тесните места. Теглото на кабината, височина за качване в кабината и цялостната височина на кабината са в нормите.
Ние може да ви доставим модел TGS с двигатели тип D20 или D26 с мощност от 320 до 540 конски сили. Вие може да използвате нашите камиони за най-различни цели-от работа на строителна площадка и превоз на отпадъци до транспортирането на храна и напитки и доставката на горива и торове
Back to top Go down
View user profile
 
MAN truck info
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Real Truck Picture Contest Bulgaria photos Truck 5 - Записване
» Skins
» Real Truck Picture Contest 15 - Записване
» Trailers
» Trucks

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Добре дошли във форума за модове и други неща! :: Трък дискусии :: Man truck info-
Jump to: