Добре дошли във форума за модове и други неща!

Приятен престои в нашият сайт!
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Renault trucks info

Go down 
AuthorMessage
<medkovec>
Moderator
Moderator
avatar

Брой мнения : 114
Points : 134
Reputation : 2
Join date : 2009-05-04
Age : 24
Местожителство : sofia

PostSubject: Renault trucks info   Tue May 05, 2009 1:51 pm

Тук ще слагаме информация за моделите и ще задавате въпросите които ви интересуват.
Новият Renault Magnum

Renault Trucks продължава да стимулира превозвачите да демонстрират индивидуалността си чрез външността на камиона, който карат. Затова новият Magnum* е в още по-голяма степен камион за индивидуалисти.
Две имена фигурират в производствената програма на Renault Trucks за превози на дълги разстояния: Premium Route и Magnum. Premium Route олицетворява френското разбиране за рационалност и за максимална ефективност през всеки километър превоз на товари. А Magnum?
О, Magnum е нещо повече от автомобил за работа и неговото амплоа съвсем не се изчерпва само с превозването на товар от точка А до точка Б. Magnum е емоция, страст и да си го кажем направо – любимец на големите момчета, които дори в предпенсионната възраст са щастливи и доволни, че управляват този внушителен автомобил с горда осанка.
Мнозина превозвачи, дори с дълъг стаж, са запазили ентусиаз­ма си и гордостта от трудната професия, без която обществото не може. Повечето от тях въртят собствен бизнес, макар и малък, и самочувствието им е пряко свързано с камионите, които най-често и сами карат. И след като автомобилът се превърна в своеобразен показател за това, кой кой е, защо и товарните да не участват в играта? Още повече, че митът за превозвача на далечни разстояния, който живее през повечето време в своя камион, продължава да е обаятелен и в Америка, и в Европа.
Това е част от обяснението за успеха на Magnum: топмоделът на Renault Trucks залага на своята изключителност. Останалата част от отговора са несъмнените, действителни предимства, които ползват шофьорите на Magnum и се чувстват напълно доволни и щастливи.

Какво ново при новия Magnum

Нали не очаквате да ви съобщя, че това е изцяло, 100% нов Magnum?! През последните години не се е появявал автомобил, в който всичко да е ново. Още по-малки са шансовете това да се случи в идните години, особено при тежките товарни автомобили.

Хората от маркетинговото планиране в Renault Trucks са избрали да се оптимизира силовият тракт на Magnum (ще видим как това е постигнато) и да се подобри комфортът на водача, като му се осигури една още по-просторна и луксозна кабина.

Отвън е по-стилен…

В сравнение с предишните версии външно новият Magnum изглежда по-хомогенен и сякаш още по-волеви и концентриран върху мисията си. Сивият металик властваше при представянето в Лион, но синьото, жълтото, бялото и червеното със сигурност ще имат своите почитатели. Хромирани орнаменти, лайстна с релефните букви на Renault под предното стъкло и внушителни огледала подчертават колко сериозна е мисията на знаменосеца, от който французите се надяват да продават годишно по 10 000 броя. При това предимно в Европа – един отеснял и почти преситен пазар*, за който прогнозите не са твърде оптимистични, и който дори през 2010 се очаква да отбележи спад в продажбите на автомобили за далечни превози.

Вицепрезидентът Беноа Карон, отговарящ за гамата автомобили за превози на далечни разстояния, посочи като основен пазар Франция, но специално подчерта, че големи надежди се възлагат и на Германия, където продажбите на Magnum бързо се увеличават.
Back to top Go down
View user profile
<medkovec>
Moderator
Moderator
avatar

Брой мнения : 114
Points : 134
Reputation : 2
Join date : 2009-05-04
Age : 24
Местожителство : sofia

PostSubject: Re: Renault trucks info   Tue May 05, 2009 1:52 pm

Renault Trucks започна производство в Турция


На 14 март министър председателят на Турция Реджеп Таийп Ердоган преряза лентата и обяви официалния старт на производството на товарни автомобили с марката Renault в Турция. В заводите на турската фирма Karsan в Бурса ще се произвеждат моделите Premium Route, Premium Lander и Kerax.


В главното монтажно хале виждаме 4 производствени линии – на едната се асемблират микробуси Karsan J9, на втората – Peugeot Partner и на останалите две – товарни автомобили Renault. Договорът, който заводът в Бурса има за производство на Peugeot Partner, е сключен за 6 години, като целта е била тук да се произвеждат по 30 000 автомобила годишно. Предвид пазарната ситуация в момента производството е на ниво една трета от предварително планираните обеми.

Основната монтажна линия за камионите Renault стартира с 5 работни места за оформяне на шасито. След монтирането на всичко необходимо шасито се завърта и се подава нататък, където се монтират предните и задните мостове. Всички необходими входящи данни за производството на влекача или камиона, както и изходящите данни, необходими за отчитане, се приемат и изпращат в реално време от и към централната система на Renault Trucks.

Паралелно с основната монтажна линия на 12 последователни работни места се изпълнява и цялостното дооборудване на кабината. След „сватбата“ между шасито и кабината се монтират колелата, след което следва поредица от тестове на всички системи на превозното средство. В крайната фаза готовият автомобил се тества на 3-километрово тестово трасе и впоследствие 60 км в реални пътни условия.


Първоначално производството в Бурса ще бъде предназначено за пазарите в Турция и съседните є страни. Капацитетът на новата производствена линия за камиони Renault на завода в Бурса e 5000 превозни средства годишно, но в момента се работи на една смяна само 3 дни седмично. Общата стойност на инвестицията от страна на Renault Trucks e 25 млн. евро, която е одобрена още през юли 2007 г.

Renault Trucks избра Турция, защото заради начина си на организация автомобилната индустрия в нашата страна е една от тези, които ще преодолеят възможно най-бързо кризата, каза при официалното откриване Инан Кирач, председател на УС на Карсан. Renault е марка, която се харесва в Турция, понастоящем пазарният дял на Renault Trucks в Турция е 7%, но г-н Кирач е убеден, че тази цифра много скоро ще се промени. В Карсан намерихме партньора, за който сме сигурни, че ще даде исканото от нас качество, му отговори Стефано Хмиелевски, главен изпълнителен директор на Renault Trucks.

Всъщност първите превозни средства, специално за турския пазар, слизат от конвейера на завода в Бурса още през септември миналата година. Производствените процеси са същите като използваните в заводите във Франция, което ще осигури и съответното качество. Целият екип, включен в производството на товарни автомобили Renault в Турция, е преминал сериозно обучение от над 600 човекодни. Заводът на Karsan ще е изцяло интегриран в производствената структура на Renault Trucks.

Обиколката ни в завода показа, че цялото производство се изпълнява на място, а необходимите части се доставят както във френските заводи. Всъщност до конвейера видяхме и кутии с надпис Volvo, което ясно показва произхода на съответните части. Все пак Renault Trucks e част от Volvo Group.

Кабините се заваряват и асемблират на място, като може да се произвеждат всички размери кабини за моделите Renault Premium Long Distance, Premium Lander и Kerax. Цялото необходимо оборудване за подготовката на кабините е разработено и произведено в Турция. Кабината се сглобява на шест последователни работни места, част от тях напълно автоматизирани. В края на линията се прави тест за проверка на точките на заваряване, както и общ тест на цялата кабина.

Линията за покритие и боядисване на кабините е една и съща за всички модели, произвеждани в завода на Karsan в Бурса. Производственият є капацитет е 60 000 броя годишно, а с малки допълнителни инвестиции той може да стане и 105 000. За да се защити кабината (главно срещу корозия), тя минава през процеси на предварително третиране и на катафорезно покритие. Следващата фаза е уплътняването на кабината и защитата на долната є част най-вече срещу удари от малки камъчета по пътя, както и тестове за проникване на вода и прах. Основното и най-горното покритие на кабината се нанасят ръчно в специално изо­лирани помещения.
lol! study
Back to top Go down
View user profile
<medkovec>
Moderator
Moderator
avatar

Брой мнения : 114
Points : 134
Reputation : 2
Join date : 2009-05-04
Age : 24
Местожителство : sofia

PostSubject: Re: Renault trucks info   Wed May 06, 2009 9:04 am

UPDATE :::::::
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Renault trucks info   

Back to top Go down
 
Renault trucks info
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Комбайни
» DAF XF 105 460hp SPACE CABIN
» Trailers
» Trucks
» Renault Major R385

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Добре дошли във форума за модове и други неща! :: Трък дискусии :: Renault truck info-
Jump to: