Добре дошли във форума за модове и други неща!

Приятен престои в нашият сайт!
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Iveco trucks info

Go down 
AuthorMessage
<medkovec>
Moderator
Moderator
avatar

Брой мнения : 114
Points : 134
Reputation : 2
Join date : 2009-05-04
Age : 24
Местожителство : sofia

PostSubject: Iveco trucks info   Tue May 05, 2009 1:47 pm

Ивеко “Trakker” --- Широкият спектър от конструктивни варианти, обхващащи сериозен набор от приложения, съществува в голяма степен благодарение на двигателите Cursor 8 ( 310, 330 и 360к.с.) и Cursor 13 (410, 450 и 500к.с). Двигателят Cursor 8 е предназначен предимно за транспортни средства, използвани по пътната мрежа, за които се изисква ниска собствена маса. 12.9 литровият двигател Cursor 13 е предназначен за специални нужди - огромният резерв от въртящ момент е гаранция за отлична динамика при използване извън пътната мрежа.
Колесните формули, между които можете да изберете вашето шаси са: 4 х 2; 4 х 4; 6 х 4; 6 х 6; 8 х 4; 8 х 8, а ако Ви е необходим седлови влекач, то те могат да бъдат 4 х 2; 4 х 4; 6 х 4; 6 х 6.
Моделите с 3 и 4 оси се предлагат в две версии - “лека” от 26 до 32 тона, идеална, ако ще експлоатирате камионите си основно по пътната мрежа и “тежка” от 33 до 40 тона, при положение, че работата ви е по тежки извънпътни условия (кариери, мини, строителство на язовири и други строителни площадки без изградена инфраструктура). Съществуват и специално конструирани версии за автобетонсмесители и автобетонпомпи, които са с колесна формула 6 х 4 и 8 х 4 .
“Trakker” може да бъде поръчан с дневна кабина („AD”) или с кабина с едно или две легла („АТ”).
Тъй като “Trakker”е специално разработен, за да го експлоатирате при неравни и прашни терени, максималната стабилност и минимализираният шум от двигателя намаляват стреса на водача и повишават качеството и безопасността на работния процес.
IVECO Ви предлага богат избор от скоростни кутии при конфигурирането на вашия “Trakker”, а именно – 9 и 16 степенни с ръчно превключване и 12 степенни -автоматизирани.
Прецизното конфигуриране на шасито и използването на планетарни редуктори на задвижващите мостове повишават въртящия момент на колелата и разтоварват напрежението от скоростната кутия и диференциала. Това, в комбинация с блокажа на диференциала, специално разработените “off-road” електронни спирачни и стабилизиращи системи, и надеждни барабани или дискови спирачни апарати, позволява на “Trakker” да се справя с всякакви препятствия по трасето.
Вашият “Trakker” може да е с полуелиптични или параболични ресори, а вече може да бъде и с пневматично окачване, ако Ви е необходимо по-специално приложение
Back to top Go down
View user profile
<medkovec>
Moderator
Moderator
avatar

Брой мнения : 114
Points : 134
Reputation : 2
Join date : 2009-05-04
Age : 24
Местожителство : sofia

PostSubject: Re: Iveco trucks info   Tue May 05, 2009 1:49 pm

Гамата Iveco Stralis тежки автомобили, открива цял един сектор за тежки транспортни нужди:

1. за големи разстояния вътрешни и международни превози;
2. за средни и дълги разстояния вътрешни и международни превози;
3. за кратки и средни разстояния в градски и извънградски маршрути.

Със своите интериорни решения предлагат комфорт и продуктивност на своите клиенти.
Гамата Stralis предлага избор от три вида двигатели:

1. Cursor 8 е наличен в три варианта – 310, 330 и 360 к.с.
2. Cursor 10 с 420 и 450 к.с.
3. Cursor 13 с 500 и 560 к.с.и избра технологията SCR (Селективно Рециклиране на отработените газове), за да изведе своите автомобили до Евро 4 и 5 стандартите за нива на вредни газове. Новите Европейски норми поставят лимити за твърдите частици и азотните окиси, цел която Iveco изпълни, чрез адаптиране на AdBlue системата за третиране на изгорелите газове;
4. Три вида кабини (Active Space, Active Time и Active Day);
5. Три височини на кабините ( нисък, среден и висок покрив ).

Всички варианти на двигатели и кабини намират приложение в различни конфигурации:

1. 4х2 влекачи за вътрешен и международен транспорт, както и специални версии – с двойно главно предаване за задните мостове ( HR ) и усилено шаси за тежки условия на работа (RR);
2. 6х2 влекачи с управляем и повдигащ се среден мост;
3. 4х2 конвенционални шаси - кабини с механично или пневматично окачване, позволяващи многообразни видове надстройки;
4. 6х2 конвенционални шаси - кабини с пневматично окачване с управляеми и повдигащи се оси на втори или трети мост, позволяващи многообразни видове надстройки;
5. 6х4 влекачи и шасита

Технологията на Cursor включва 6 цилиндъра в ред, 4 клапана на цилиндър, горно разположен разпределителен вал, помпа за гориво с високо налягане 1600 бара, Iveco турбо-спирачка (декомпресионна двигателна спирачка), подвижен маслен картер и турбина с променлива геометрия.
Cursor: двигатели и компоненти, които включват в себе си напреднали технологии с цел максимална здравина и ниски разходи. Всички двигатели Cursor имат три основни черти, които ги правят №1 по отношение на икономията на гориво:
Изборът на скоростна кутия при Stralis гамата включва 9 или 16-степенна механична версия на сервопревключване или EuroТronic ІІ автоматична, която може да се използва както в автоматичен така и в полуавтоматичен режим.
Гамата на Stralis е снабдена с единично редуциращ диференциал, с изключение на специфични модели. Голям избор от предавателни отношения означава, че гамата е подходяща за всеки вид мисия.
На всички модели на Stralis шаси-кабини, рамите са направени за лесно и безпроблемно монтиране и демонтиране на надстройките с цел ниски разходи. Окачването е или механично, или пневматично, в зависимост от модела и крайната употреба. Автомобилите снабдени със задно или изцяло пневматично окачване и са снабдени с ECAS система, която контролира положението и височината на шасито по електронен път.[left]
Back to top Go down
View user profile
 
Iveco trucks info
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» VOLVO FH12 Vs. IVECO CARGO
» Trucks
» Iveco Stralis 450 E5
» Комбайни
» DAF XF 105 460hp SPACE CABIN

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Добре дошли във форума за модове и други неща! :: Трък дискусии :: Iveco truck info-
Jump to: